VANLIGA FRÅGOR

Hur fungerar en jetboard?

Som namnet antyder fungerar jetboarden med en traditionell jetmotor, där impellern komprimerar vattnet när den roterar och tvingar det kraftigt utåt genom jetmunstycket. Pumpen drivs av en 100% elektrisk motor som styrs av en trådlös sändare runt handleden.

​Vilken jetbräda passar just mig bäst?

​Valet av bräda beror på vad du letar efter. Om du vill ha mer hastighet och trick väljer du från Carver-familjen. Om du istället vill ha en lugn framfart är Manta din bräda.

När du väljer en bräda från Carver-familjen bör du uppmärksamma viktbegränsningarna. Basic brädan Carver som är försedd med en motor är designad för personer under 85 kg. Om du väger upp till 90 kg, eller bara vill ha mer hastighet, är Carver Twin din bräda. Carver X är designad för förare upp till 110 kg. Observera också att Carver X-brädan kräver en tillräckligt tung förare för optimal manövrering.

Du kan alltid kontakta oss om du är osäker på något. Du kan också prova bräderna på vår hyresplats innan du köper din egen. Ifall du beslutar att köpa en egen ersätter vi priset på hyran från köpesumman*.

Är en elektrisk produkt säker i vattnet?

Ja! 

All elektrisk utrustning är skyddad, vattentät och konstruerad speciellt för användning i vattnet. Så länge du följer bruksanvisningen når vattnet inte batteripolarna och kortslutning sker inte.

Är Jetboard och eFoil åkning roligt?

Ja! 

Om du vill njuta av känslan av frihet, vara oberoende av vädret och uppleva något unikt, är Jetboard och eFoil precis för dig. 

Är Jetboard eller eFoil åkning svårt?

Nej! 

Med normal balans går det bra att åka Jetboard. Till en början kan det behövas några dopp i vattnet innan du vänjer dig vid svängandet, men redan efter en timme kommer du säkert att hållas och stå. 

eFoil är något svårare, men kräver inte mera än lite tålamod och träning att lära sig.

* Gäller en timmes uthyrning via Jettivuokraus.